Етър и Славия откриват днешния състезателен ден от 26-ия кръг в efbet Лига в17:45 часа на стадион "Ивайло".  Мачът е от огромно значение и за двата състава, които заемат местата в зоната на изпадащите и се борят за оцеляването си.

Срещата съвпада с 97-годишнината от създаването на "болярите" и настроението в старата столица е приповдигнато. На трибуните ще бъдат допуснати фенове за първи път от месеци, което дава допълнителен стимул на домакините. 

Наставникът на "виолетовите" Александър Томаш има доста кадрови проблеми за решаване, но е категоричен, че възпитаниците му излизат за успех. Почти сигурно мачът ще пропусне крайният защитник Венелин Филипов, който е с травма. 

Другите двама, които бяха с контузии - Божидар Кацаров и Христофор Хубчев, се очаква да са на линия. Извън строя заради наказание е централният бранител Пламен Крачунов. 

За "белите" в лазарета е опитният полузащитник Дарко Тасевски, който не успя да се възстанови и остана извън групата. Няма ги още Петър Патев и Петър Вуцов. 

Добрата новина за столичани е, че се завръща Питър Макрилос. Австралиецът бе наказан за двубоя с Ботев Враца от последния кръг. Той е основен реализатор за Славия през пролетта. Готов за игра след контузия е и Радослав Кирилов.

Всичко най-интересно ще може да проследите на живо в Gong.bg или пряко по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA.