Направилият звезден трансфер преди броени дни – Филип Кръстев, говори с голям прагматизъм за сделката около него след ремито с ЦСКА. Халфът на Славия призна, че работи върху всички футболни компоненти, защото смята, че за да успее в чужбина ще трябва да бъде максимално комплексен.

Lap.bg
35 снимки

„Славия е отборът на моето сърце и съм тук цял живот. Щастлив съм, че мога да бъда част от този отбор вече две години. Дори за крактото време имам невероятни спомени и отивам в чужбина да се боря за мястото си”, каза Филип Кръстев.

„Днес беше много труден мач за нас. ЦСКА е доста добър отбор и е тежко да вземеш мач срещу тях. Имахме и шансове, но гледаме напред и ще се опитаме да печелим, за да се класираме за Европа. Не мисля, че този трансфер трябва да ми дава спокойство. Напротив – ще се амбицирам и ще се стремя да играя все по-силно. Нещата станаха за около две седмици. Първо говорихме с хората чрез видеовръзка. Следователно аз приех тази оферта и минах прегледи. Имаше други хора, които свършиха работата. Това е футболът и като имаш такъв шанс трябва да го вземеш. Аз бях много поласкан, защото това е един уникален проект за мен и може да ме изстреля на много високо ниво. Когато отида в чужбина, всичко зависи от мен. Шансовете може да са ми големи, ако играя добре, но това място ще е един голям трамплин. Ако играя на ниво, мога да играя голям футбол”.

Lap.bg
46 снимки

„Нещата се случиха по-бързо и аз мисля, че все още има какво да дам на българския футбол. Днес се получи много труден мач. Мисля, че този половин сезон, който ще е тук, то ще е от полза за мен да натрупам още опит. Аз не се фокусирам върху даден аспект във футбола ми – работя за всичко, защото навън да успееш трябва да си комплексен ид а правиш всичко”, каза пред медиите Филип Кръстев.