Наставникът на Черно море – Илиан Илиев, определи загубата за Славия от неговия тим като „малко тежка“. Илиев обясни как неговите футболисти са се справили с „белите“ и заяви, че още е рано да се мисли за предстоящия мач с Лудогорец

„Аз казах, че поздравявам футболистите за желанието. Малко тежък резултат за Славия. Почнахме добре мача. После малко се разклатихме и на почивката коригирахме някои неща. През второто затруднихме Славия и използвахме празните пространства. Поздравихме се с добра победа, но мисля, че 5:1 е малко тежка загуба“.

„Винаги е решаващо на чужд терен да имаш два гола разлика. В обратната страна знаят, че при 1:2 имат шанс. Винаги е важно да вкараш. Психологическото предимство при 1:2 отиде у Славия, имаше шанс да ни изравнят, ако не беше свършило полувремето“.

„В момента, в който поведохме с 2:0, оставихме Славия да играе. Трябва да сме по-агресивни в дефанзивен план. Трябва да положим много повече усилия“.

„Със сигурност срещу Лудогорец ще е трудно. За влагането, за това, че отбелязаха на чужд терен 3-4-5 гола, което е добре за играчите. На момента е по-добре да отпочинем. От вторник ще мислим за Лудогорец“.