Официално стана ясно, че феновете на Левски счупиха точно 863 седалки на стадион "Славия" в дербито от 10-ия кръг. "Сините" обаче ще бъдат принудени да връчат на най-стария си столичен съперник с близо 1200 отгоре, съобщава вестник "Тема Спорт".

Причината за това е, че не може да се изработи точна бройка от фирмите, които се занимават с тази дейност. Парчето струва малко над 12 лева с ДДС, а не както бе афиширано отначало - 50 лв. за единична бройка.

"Седалките са същите като останалите", обявиха "сините", които са срещнали и друг проблем. Славия ползва два цвята на стадиона – бял и черен. Именно за това Левски ще трябва да поръча 2000 седалки. "Искат ни да заявим поне 1000 от цвят", разкриха "сините" пред вестника.

От Овча купел оцениха щетите на близо 55 000 лева, което означава, че са надули сериозно и цената на труда за поставянето на новите седалки. Когато на "Герена" поставяха седалките на новия си сектор А, трудът се оценяваше средно по около лев на едно място.

Иначе Левски ще мине далеч по-тънко за щетите, които бяха нанесени от феновете на стадиона в Балчик. Там "сините" ще трябва да покрият само част от телената ограда в сектора за гости, която бе помляна при опит на ултраси да я прескочат и да стигнат до хулиганите от агитката на Спартак Варна, които им се заканваха отсреща.

На "Герена" се надяват, че изцепките ще спрат, защото се отразяват и на посещаемостта на домакинските мачове. На срещата с Ботев врачани на трибуните имаше едва 3400 души, въпреки че времето бе доста приятно за присъствието на мач. Грозните сцени от Овча купел и Балчик обаче отдръпнаха поне 2000 души от мачовете на любимия отбор.