Славия и Арда не успяха да „разтопят“ нулите в София и не се победиха в мач от 32-ия кръг в групата на отбори, които се борят за заветното седмо място. Срещата беше белязана от разправия между Галин Иванов и Златомир Загорчич, след като наставникът реши да извади опитния футболист.

Иначе, столичани бяха по-дейният отбор в срещата и имаха повече положения, но много пропуски и добри намеси от Анатоли Господинов ги лишиха от гол.

Равенството направи така, че Арда и Славия запазиха деветото и десетата си позиция, като вече тимът от Кърджали е с 41 точки, докато столичани са с 37. По-късно Ботев Пловдив приема ЦСКА 1948 на „Колежа“.


startphoto.bg
58 снимки


На загрявката преди двубоя пък Ел Мами Тетах получи контузия и на неговото място се появи Иван Коконов. Срещата в столицата започна в мирно темпо от двата отбора, като Славия притежаваше малко повече топката. В деветата минута на два пъти Ертан Томбак центрира топката в наказателното поле на Арда и създаде напрежение, но в крайна сметка бранител на Арда прати топката в ъглов удар.

Три по-късно Иван Минчев стреля фалцово от средна дистанция, но не успя да затудни вратаря на Арда. Преди да бе изминал половин час игра Станислав Иванов беше изведен напред, а Венцислав Керчев го застигне, след което Иванов стъпи на скорост върху крака на бранител и се свлече със сериозни болки в глезена. За негово щастие той стана и продължи игра.

Минута след това Исак Соле открадна топката в центъра и изведе Мартин Сораков. Нападателят финтира Хюсеинов и си отвори коридор за удар, но прати топката над вратата, пазена от Анатоли Господинов.

Три минути след подновяването на играта Анатоли Господинов беше пресиран от Мартин Сораков и нападателят на Славия открадна топката и сви вляво. Последва удар към опразнената врата на Арда, но стражът на гостите се хвърли и сам поправи голямата си грешка. В 51-ата Мартин Сораков беше изведен вдясно и напредна мощно. Нападателят отправи силен диагонален изстрел, но Господинов боксира в ъглов удар.

Златомир Загорчич извади след час игра Галин Иванов със смяна по време на мача с Арда. Това не се хареса на опитния футболист, като той показа реакция спрямо сръбския наставник с български паспорт. Заги въобще не се трогна от поведението му и опита да потърси отговор от своя футболист по буен начин.

За щастие, край скамейката на "белите" се намеси лекаря и администратора на отбора, след което напрежението се потуши.

В 73-ата минута Кристиян Стоянов сбърка при изчистването на топката и тя се озова в резервата Борис Тютюков. Играчът на Арда отправи плътен шут с десния крак, но Светослав Вуцов го парира. Осем преди края Роберто Райчев даде дълъг пас от корнер към Денислав Александров. Юношата на Лудогорец си спря топката и нанесе удар, който не беше опасен за Анатоли Господинов.

Три преди края Роберто Райчев овладя центрирана топка в наказателното поле на Арда. Младият нападател финтира бранител на гостите и стреля с левия крак по диагонала, но в аут.

FT / СЛАВИЯ - АРДА 0:0

Рефер: Стоян Арсов (София)

Стадион: "Александър Шаламанов (София)

Славия: 21 Светослав Вуцов - ВРАТАР 3 Ертан Томбак 6 Мартин Георгиев 4 Виктор Генев 37 Венцислав Керчев 93 Исак Соле 73 Иван Минчев 33 Галин Иванов - КАПИТАН 8 Емил Стоев 88 Тони  Тасев 9 Мартин Сораков

Треньор: Златомир Загорчич

Арда: 1 Анатолий Господинов -  6 Пламен Крачунов 9 Офор =Чинонсо 2 Принц Окезие 18 Джелал Хюсеинов 20 Деян Лозев 77 Иван Коконов 33 Иван Тилев 77 Илия Юруков 80 Лъчезар Котев - КАПИТАН 99 Станислав Иванов

Треньор: Николай Киров