В рубриката "Първите неща" в предаването "Преди кръга" в ефира на DIEMA SPORT гостува Димитър Велковски от Славия.

Първите стъпки във футбола - Бях на около 6 години, дядо ми ме водеше на градския стадион във Враца и ритахме там, гледах по-големите, за мен това беше сбъдната мечта още от малък, започнах като външен халф, крило, във времето усетих, че искам да играя повече с топката и станах халф, а сега треньорите видяха, че мога да играя и като ляв краен защитник.

Първите герои - Като се замисля това е Мартин Петров, той е от Враца, и аз съм от Враца. Като малък събирах албумите със стикери от Европейско, 2004 година, Европейското и си спомням, че играех с топката и си представях, че съм Мартин Петров. Той ми беше идол.

Първият отбор - Локомотив София, имам добри спомени, но и лош спомен след 3-ото място и фалита. Юноша съм на Локомотив

Първият мач като титуляр - В Локомотив Пловдив срещу сегашния ми отбор Славия. Неочаквано докато треньорът правеше разбор, бях изненадан, играх около 60-70 минути и треньорите бяха доволни, след това надградих.

Първият гол - Връщаме се отново с Локомотив София, но срещу Ботев Пловдив, еуфорията беше огромна, станахме 3-ти след този мач, след това преминах в Локомотив Пловдив

Първата заплата - В Локомотив София, не беше толкова голяма, но имах чувството, че съм милионер. Купих си парфюм. Получавах доста пари и от премии, купих си и първата кола, Ситроен Ксара, син цвят, сега също колата ми е синя.

Семейството е най-важното извън футбола, приятелката ми и приятелите ми, те ми дават кураж, подкрепят ме в трудни моменти. Споделям с тях, с приятелите коментираме ситуации, чувствам увереност в себе си.