Славия приема Черно море в мач от петия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион “Александър Шаламанов” започва в 21.15 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg може да проследите всичко най-интересно. Главен съдия на срещата ще е Георги Кабаков.
 
Гостите от Варна пристигат в София със самочувствието на непобеден отбор от началото на сезона. "Моряците" започнаха с равенство срещу Арда, но след това победиха последователно Хебър, Крумовград и Етър.
 
"Белите" са с мач по-малко, след като двубоят с Лудогорец беше отложен заради участието на "орлите" в евротурнирите. В предишния кръг Славия завърши наравно 1:1 с ЦСКА, а преди това загуби от Ботев Враца и победи Етър. Интересното е, че мачът с Черно море ще бъде първи у дома за тима на Хосе-Мария Бакеро. "Белите" са амбицирани да го спечелят и да нанесат първа загуба на Черно море през сезона. На "Овча купел" не могат да разчитат на малийския защитник Сибири Кейта, който трябва да изтърпява наказание от 4 мача, наложено в предишния му клуб Ойлен (Белгия).