Президентът на Славия Венцеслав Стефанов отговори на информацията от днес, че от Международната мрежа за борба с расизма във футбола го разследват. От FARE разкриха, че проучват задълбочено сигнал спрямо боса на най-стария софийски клуб.

Повод за този казус са негови думи по време на пресконференция през миналото лято. Тогава той използва думи от рода на „бежанци и тем подобни”, „ние вземаме такива от джунглите там по Амазонка” и други.

"Аз продължавам да си стоя зад думите, но нека обаче те не бъдат вадени от контекста. Тогава наистина споменах, че понякога и ние в Славия взимаме футболисти от „джунглите на река Амазонка“, в което не намирам нищо обидно“, каза Стефанов пред "Блиц".

"Що се отнася до другите класификации, на въпросната пресконференция аз цитирах бившия играч на Славия Абуд Омар. Той се беше оплаквал, че го наричали така в съблекалнята. В същото време обаче самият Омар е наричал български футболисти „бели п******и“. Вижте, в днешно време човек много трябва да внимава, за да не го атакуват за расизъм. Вече на черния пуловер не трябва да му казваме, че е черен, а че е тъмен или тъмнобял“, допълни още президентът на "белите".