Столичните дербита през идния шампионат да се играят само на „Васил Левски“, планират от футболната ни централа. Ще бъде оставена и вратичка - ако двата клуба се разберат помежду си, те могат да играят на своите стадиони, пише "Мач Телеграф". Повод за предложението са скандалите през миналото първенство  между ЦСКА 1948 от една страна и Левски, и ЦСКА от друга. 
 
„Сини“ и „червени“ настояваха да не гостуват в Бистрица, а на „Васил Левски“, за да могат да разчитат на феновете си, като квотата им за стадиона във витошкото село бе само 300 души. От двата клуба обясниха, че провеждането на мачове в Бистрица ще доведе до напрежение и насилие. 
 
Кметът на Бистрица - Самуил Попов, също бе против провеждането на двубоите на стадиона в повереното му място: „Надявах се мачът да бъде преместен на Националния стадион. Както стана ясно от становището на СДВР, мачът е рисков. Притесненията ми са свързани със свободното предвижване на гражданите, движенията на градския транспорт и прояви на вандализъм. Няма да крия, че съм притеснен".
 
От "Бояна" отказаха на ЦСКА да преместят двубоя на 12 март тази година на „Васил Левски“, за да не бъдат обвинени, че Левски е гостувал в Бистрица в първия кръг, а пък „червените“ са облагодетелствани за своя двубой. В крайна сметка ЦСКА победи 1:0 с гол на Тобиас Хайнц.
 
Очакванията са мачовете на Левски и ЦСКА с ЦСКА 1948 да бъдат на „Васил Левски“. Предвид забраната „сини“ и „червени“ да имат свои агитки при гостуванията на столичните стадиони, ще е интересно какъв ще е подходът на двете ръководства за срещите със Славия и Локомотив София. През последните години феновете на Левски и ЦСКА постоянно имат заигравка с боса на „белите“ Венцеслав Стефанов. Собственикът на Славия слага цена от 20 лева на билетите, като следва масово чупене на седалки в сектора на гостите и нареждане от Дисциплинарната комисия „сини“ и „червени“ да възстановят щетите, които обикновено са в рамките на 20 000 лева. Самият Стефанов се оплаква също, че половината от гостуващата агитка не е платила входа. 
 
Малко вероятно изглежда ЦСКА и Левски да се съгласят със Славия и Локомотив да преместят мачовете си на клубните стадиони, при положение, че това ще ги лиши от подкрепата на феновете им. Този ход от своя страна ще принуди Венци Стефанов и собственикът на „червено-черните“ Иван Василев да плащат наем от 15 000 евро за „Васил Левски“ за условното домакинство, както и далеч повече пари за охрана на двубоя. 
 
Славия, Локомотив София и ЦСКА 1948 най-вероятно ще играят мачовете помежду си на своите стадиони. Трите отбора ще имат право на гостуващи агитки, като със сигурност квотата на стадиона в Бистрица няма да създаде проблем и напрежение за „белите“ и „червено-черните“ фенове. 
 
Домакинствата на Локочотив и Славия на своите стадиони ще им спести излишни разходи за наем на „Васил Левски“, като и за по-голяма охрана.