Президентът на Славия Венцеслав Стефанов излезе с нови разкрития за положителни тестове в отбора. Той съобщи, че ситуацията със заразените вече е страшна, тъй като 8 играчи са преносители на заразата, а общата бройка в клуба е 11.

"Ситуацията в Славия с COVID-19 стана страшна. Вече заразените при нас нараснаха на 11. От тях 8 са футболисти. Днес чакаме нови тестове. При положение, че има още двама играчи и бройката им се увеличи минимум на 10, ще трябва да отлагаме мача с Ботев Пловдив, а и следващия ни двубой, защото момчетата ще са под карантина. Знаете, че такива са правилата - при минимум 10 заразени в даден отбор двубоите не се провеждат", каза Стефанов. 

"Ето след малко отивам на заседание на Изпълкома. Продължат ли нещата така и в другите отбори, може да се наложи да отложим някой от кръговете. Но това е мое предположение, не предложение. Ще видим, ще обсъдим въпроса. Хубавото е, че никой не е с много тежки симптоми. Повечето го карат леко. Като ви казвам "страшно", имам предвид, че се нарушава ритъмът ни, подготовката ни. Освен това имаме и четирима контузени. Няма кой да тренира, камо ли футбол да играе", сподели босът пред "Блиц".