Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов обяви като „знаменита“ победата с 2:0 над ПАОК в първи мач от втория предварителен кръг на турнира Лига на конференциите.

Мъри разкри, че е притеснен за реванша след седмица, но се надява тимът да изиграе още един отличен двубой, макар и без подкрепата на своите привърженици.  

Антон Узунов
100 снимки

„Доволен съм от тактическата дисциплина, от желанието, от амбицията на футболистите въпреки че се наложи на няколко пъти през седмицата да сменяме идеите и стратегията за играта. Те успяха да се настроят. Като левскар се гордея с победа над такъв сериозен противник какъвто е ПАОК, но като треньор на Левски все още се притеснявам за този крехък отбор. Притеснявам се дали нашият отбор ще успее да изиграе втория мач на същото ниво, за да успеем да продължим нататък. Наясно съм, че нищо преди реванша не е приключило. Предстои ни един изключително тежък мач и, ако успее този отбор на Левски да изиграе един добър мач и да продължи напред ще бъде добър атестат за бъдещето на клуба. Най-радостен съм за левскарите, които бяха на стадиона и за тези, които не можаха да си купят билети. Създадохме радост на „сините“ фенове. Пред нашите привърженици винаги играем силно, с голяма амбиция и желание. Слагам тази победа над този сериозен противник в топ 10 на Левски. Да, наясно съм, че това не е още елиминация. Не искам моите футболисти да живеят с тази мисъл, но трябва да се порадваме на победата. Винаги е добре, когато Левски побеждава, играе горд и носи радост на хората. Даже да не бяхме спечелили, щях да бъда доволен от представянето на отбора. Феновете си тръгнаха за пореден път доволни от собствения си стадион. За футболистите им предстои още една тежка битка, без привържениците им, където трябва да играем още по-добре. Успяхме да победим един много сериозен отбор. Видях отбор, който беше удоволствие да го наблюдаваш с каква увереност и самочувствие играе. Ние успяхме да намерим път към техните проблеми. Видях, че този отбор може за една секунда да те накаже. Може да се гордее и треньорът им какъв състав са изградили. Да, бих бил щастлив, ако можех като тях да вкарвам по пет човека на такова ниво, но ние успяхме да устискаме с тези, с които започнахме. Накрая не изгледахме физически много добре“.

„Никога не съм имал чак такива проблеми и чак толкова „сериозна“ резервна скамейка, с толкова млади играчи. 20-годишен беше най-големият на пейката. Но пък тези, които бяха на терена се постараха да играят с нужното желание, амбиция и агресия. Дано успеем да се справим във втория мач без нашите привърженици“.

Yulian Todorov / LAP.bg
98 снимки

„Иска ми се, но се съмнявам, че някои ще може да се върне. Но по-важно е в момента да оздравяват и да мислим за следващия мач. След този резултат ми е доста притеснено за реванша. Ако резултатът беше в по-друго измерение, щях да съм малко по-спокоен. Сега ни притиска задължително добро представяне във втория мач. Не знам дали ще можем да изиграем мача на това ниво, но се надявам самочувствието и увереността, която трупат моите футболисти, след една седмица отново да си покажат своята класа и да покажем своите силни страни. Не искам да сме само наковалня във втория мач. Искаме да бъде и чук. Вярвам в качествата на моя отбор, но знам, че ПАОК са един прекрасен отбор и изключително много ме притеснява тяхната увереност и начин на игра на терена. ПАОК имат наистина класен отбор и класни играчи. Но днес видях и един класен Левски, което ми дава някаква надежда. При нашия крехък отбор винаги може да очакваме и скокове, и слизане надолу. Надявам се да задържим нивото. Днес направихме голям скок за радост на всички левскари. Знаменита победа за мен. Видях един Левски, който наистина победи силен отбор с такива перфектни треньори и играчи. Удоволствие е да играеш срещу отбора на ПАОК. Беше голяма радост и да гледам поведението на моя отбор“.

Стоилов коментира и желанието на Левски да отложи мача със Славия през уикенда от третия кръг в efbet Лига.

„Искаме отлагане на мача със Славия. Мен не ме бърка физическото състояние на отбора, ще издържат, но психологическото и емоционалното изчерпване в играчите след такива мачове е прекалено голямо и те не могат да се настроят изобщо за футбола. Искахме още преди реванша да използваме максимално нашите шансове да продължим напред. Затова искахме да запазим максимално много концентрирани играчи и да ги възстановим добре. Затова подадохме и писмо за отлагане на мача. Оттам нататък БФС трябва да преценят какво ще се случи. Не искаме под никаква форма да създаваме напрежение. Тези мачове така и така ще се играят през три дена. Дали сега или след една седмица, или един месец. Аз не се притеснявам от физическото състояние, а от емоционалната изчерпаност. Но ние като „хитрата сврака“, отново отложихме решението за утре. Ако бяхме загубили, щеше да има мач. Сега очаквам, че няма има. Казвам ви предварително. В България прекалено хитруваме. Те изчакаха хитро дали ще загубим. Ако Левски беше загубил днес, щеше да играе мач в неделя на 100 процента. Но това не ме бърка, ако трябва ще играем, няма никакъв проблем“, заяви Мъри на своята пресконференция след мача.