Левски, колкото и да не е във форма и да се представя бледо, е явният фаворит за Купата на България, и преди тегленето на жребия, и след това. „Сините“ останаха единствени в този турнир от всички отбори с големите претенции в българския футбол. Няма ги вече тук нито Лудогорец, нито ЦСКА, нито Литекс, нито Ботев Пд. Единствено Левски е в карето полуфиналисти.

Съперници на „сините“ ще бъдат столичните железничари, пресни победители над другия гранд ЦСКА. Всъщност, Локо Сф е отборът голяма изненада на този етап, понеже се бори със зъби и нокти за спасението си в „А“ група и никой не очакваше да се промъкне толкова напред във втория по сила турнир и да разпилява силите си. Но Емил Велев-Кокала е специалист за Купата на България. Така, както всички отписват отбора му още от първия мач срещу аматьорите от Мастер Бургас, да не вземе накрая той да отиде на финала...

Славия е отборът, който иска на всяка цена да осребри стогодишния си юбилей с някакво отличие. И тъй като в първенството няма как това да стане, Купата е идеалният вариант. „Белите“ ще искат да я спечелят, а ако не могат, то поне да играят на финала с Левски, а „сините“ да са и шампиони. Така Славия и при загуба на финала би играл в Европа следващия сезон. Левски обаче доста сам си усложни по-важната задача за титлата, изоставайки на 4 точки от водача Лудогорец в момента.

„Белите“ искат, то е ясно, но трябва първо да питат Берое по въпроса, защото старозагорци съвсем наскоро ги биха в шампионата. Двата отбора имат сходни контраатакуващи стилове на игра и ще бъде интересно. Старозагорци имат и лекото предимство да домакинстват във втората среща, а да не забравяме, че преди няколко години те спечелиха същия трофей.

Така че, както всичко изглежда ясно с фаворит Левски и скрит такъв Славия, в крайна сметка всичко може да се обърне с главата надолу.