Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич отдаде заслуженото на тима на Арда, който се класира за финала на турнира за Купата на България след минимална победа с 1:0 в „Овча купел”. Според сръбския специалист призна, че тимът му е много далеч от неговата визия. Загорчич обаче бе категоричен, че ще успее да спаси тима от изпадане.

„Играхме срещу силен отбор на Арда. Арда показва и за първенство много добри игри. Разделихме полувремената, не успяхме да се възползваме от дузпата. Щеше да бъде по-различно през второто полувреме, ако бяхме вкарали. Опитахме през второто полувреме. Имахме греда, имахме такава и през първото полувреме. Арда беше по-силният отбор, имаха положения. Арда заслужава този финал с показаното от сезона. Играхме на нашия терен, но не се получиха нещата този път. Когато получихме гол, трябваше да вкараме два. Ако бяхме вкарали дузпата, през второто полувреме щеше да бъде много по-трудно за Арда. Настроението щеше да бъде различно на полувремето. Щеше да ни трябва един гол, който можеше да ни класира за финала”, коментира той.

„Нарушено е самочувствието на футболистите заради резултатите през сезона. Опитахме различни схеми по време на мача. Много ми се иска да има по-голяма дисциплина, когато владеем топката, да знаме какво да правим. Липсваше ни агресия и двете фази – и в защита, и в нападение”, каза Загорчич.

Не се страхувам. Искам да помогна на на хората, с които работих 3,5 години. Усещам, че ще успеем. Остават ни три мача от редовния сезон, с още 2-3 тренировки ще се разберем с футболистите. Смятам, че ще показваме неща, които аз изисквам от тях. Много е далеч от моята визия. Ще се справим, убеден съм. Има загубено самочувствие. Трябва да ги вдигнем и няма да има проблем. Не допускам изпадането. Тази дума не искам да я чувам в съблекалнята”, каза още той.