Последната неделя на октомври за 2018-а се оказа много тъмен ден за Славия, който трябваше да преглътне тежко поражение с 0:3 от Етър във Велико Търново. Резултатът от двубоя накара старши треньора на „белите” Златомир Загорчич да използва доста тежки думи, припомняйки, че последният път, когато неговият тим получи 3 попадения във вратата си датира отпреди година.

Трансформацията при Етър е по-впечатляващата, като се има предвид, че отборът е почти непроменен спрямо миналия сезон. Очевидно обаче играчите на Красимир Балъков вече са привикнали към реалностите в Първа лига, а и към неговите собствени изисквания, а това ги превръща в изключително опасен опонент. Неслучайно великотърновци се намират само на 2 точки разстояние от така преследвания от всички топ 6.

За Славия остават въпросителните след най-тежката загуба дотук през сезона. В следващия кръг не се очертава да бъде по-леко, защото актуалният носител на Купата ще трябва да гостува срещу Берое. И това след 1/8-финалния сблъсък срещу Лудогорец в защита на трофея.