Етър победи Славия с 3:0 в двубой от 13-ия кръг на Първа лига. Головете за успеха реализираха Мане и Иван Петков, а Шоколаров простреля собствената си врата.

Брилянтни головеСрещата започна равностойно, но Славия създаде първата опасност пред една от двете врати, след като Шололаров стреля добре след изпълнение на корнер, но топката не намери целта в 11-ата минута. Седем минути по-късно отново той стреля опасно, но отново не сполучи.

Етър излезе напред в резултата с автогол на Шоколаров в 22-ата минута, след като опита да изчисти кълбото след спасяване на Стериакис на удар на Младенов, но прати топката в собствената си врата. До почивката домакините създадоха няколко опасности пред вратата на Славия, но Боджадж, Василев и Батрович не сполучиха да се разпишат.

През втората част доминацията на Етър продължи, но пропуски направиха Мане и Младенов в 50-ата и 52-ата минута на двубоя. Гостите от Славия отвърнаха с далечен удар на Галин Иванов. В 68-ата минута на срещата Шоколаров отправи опасен далечен удар, но Христо Иванов с котешки рефлекс изби в корнер.

В 77-ата минута на двубоя Аласана Мане се разписа с далечен диагонален удар, който не остави шансове на Стергиакис. В 89-ата минута на срещата Иван Петков се разписа със задна ножица, за да направи феновете на Етър повече от щастливи.

Гостите опитаха да се върнат в мача, но това така и не стана, а Етър спечели трите точки. След този успех Етър е на 8-ото място с актив от 18 точки, а Славия с 16 е на 9-ото място.

Състави:

Етър: Иванов, Скерлев, Василев, Гълъбов, Атанасов, Колев, Сърмов, Батрович, Младенов, Боджадж, Мане
Славия: Стергиакис, Марем, Христов, Гамаков, Узунов, Йомов, Иванов, Карабельов, Шоколаров, Цветанов, Мицански

съдия: Ивайло Стоянов