В дните след финала за Купата на България между Левски и Славия една от главните теми бе на снимка. Снимка, на която две деца на видима възраст около 5 години отправят нацистки поздрави голи до кръста с изрисувани по телата нацистки символи и обиди към полицията.

Пред NOVA говори бащата на едно от момчетата. Той уточни, че друг е изрисувал сина му, а той самият не е знаел какви са рисунките. Оказа се, че детето редовно е на пистата на мачовете на Левски, тъй като дава тон за песен.

„Някой го беше нарисувал извън стадиона. Не съм го виждал. Иначе нямаше да го допусна. Не одобрявам поне надписа ACAB, той значи всички ченгета са гадняри”, започна бащата.

„Стана грешка. Видях нацисткия поздрав (отправен от момчето на снимката б.р.), той дори не значи какво значи това. Не, аз не правя такива неща, няма как. Не го познаваме (другото дете на снимката), той ми каза, че са се запознали долу на пистата.”

„Защото моят малкия постоянно е на пистата, дава тон за песен, няма страшно там където е бил. Не смятам, че е опасно, те си го пазят там, където е. Не се хвърлят бомби. Той като дава тон за песен не смятам, че е опасно. Направено е по време на мача. От две години го водя. Първият му мач е като беше на 4 месеца. На 5 години започна да си ходим с мен постоянно. Заведох го, хареса му и продължихме да си ходим заедно.”

„Не ми хареса. Някои сайтове въобще не ги закриха лицата. Тази неделя като ходихме в парка, едни деца казаха, ето го детето което го търсят. Получи се тъпо и се почувствах тъпо.”

„След свършен факт, имахме малко вина. Аз съм с чисто криминално минало”, уточни бащата.

Бащата уточни още веднъж и как се е стигнало до рисунките по тялото на сина му: „Преди мача на "Синьото", имаше момче, което рисува. Моето попита, дали може да го нарисува и въобще не съм видял, какво му е нарисувало. Нямаше как да го махна. Видяхме го вече на стадиона, когато беше на пистата.”

„Бях в сектора, на 4-5 ред. Аз не знам на какво основание ще ни глобят. За известно време няма да ходи по мачове, но няма как да го спрем. Да отшуми ситуацията. И в училището са го питали, в парка други деца. Той страда, защото днес няма да може да отиде на мача. Защото не показват другите работи, а показват някаква рисунка, където е.”

„Сигурно имаме някаква вина, но при свършен факт няма какво да направим. То ще си прецени, когато порасне по-голямо”, допълни бащата, относно другото си дете, което е още бебе. „В един склад за дрехи работя.”