Славия победи като гост Черно море с 2:1 в 9-ия кръг на Първа професионална лига. „Белите” натрупаха 13 точки и изпревариха варненци на 6-ото място във временното класиране. Черно море остава седми с 12 точки.

Славия нанесе първа загуба на този съперник на стадион „Тича” след 11 години. За последно на 10 март 2007 година съставът от Морската ни столица отстъпва с 0:1. „Белите” спряха серия от три поредни хикса, а Черно море допусна второ поредно поражение в първенството.

За Славия точни бяха Цветелин Чунчуков и Галин Иванов, а за домакините се разписа Мартин Минчев.

Черно море игра с 10 човека след 73-ата минута на мача след втория жълт картон и съответно червен на Радослав Василев, за когото това бе мач номер 100 в родния футболен елит.

За Играч на мача бе избран авторът на втория гол за Славия Галин Иванов.

Двата състава изиграха интересен сблъсък, изпълнен с положения, като Славия удар и греда през второто полувреме.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА

Още в 5-ата минута се откри шанс пред варненци. Дани Кики и Мартин Минчев комбинираха отлично, но вторият стреля над вратата на Славия. Две минути по-късно Дани Кики опита удар към вратата на гостите, но бе неточен.

Удар на Шоколаров в 13-ата минута не затрудни Благой Макенджиев.

В следващия момент Цветелин Чунчуков се разписа с хубав удар към вратата на варненци. Георги Йомов намери отлично Чунчуков и той се разписа за 1:0 за гостите в 13-ата минута.

В 21-ата минута след нарушение на Панайотов срещу Чунчуков, Галин Иванов изпълни статичното положение, но топката се отби в стената и излезе в корнер. Минута по-късно Милен Гамаков стреля високо над вратата на Черно море.

Възможност се откри пред Славчо Шоколаров в 26-ата минута, но той прати топката над вратата на варненци.

Черно море успя да върне равенството в 38-ата минута на двубоя. Мартин Минчев бе добре пласиран и засече центриране от Юго Кононго, за да направи резултата 1:1.

В 44-ата минута Радослав Василев стреля към вратата на Славия след хубава комбинация с Мартин Минчев, но бе неточен.

Славия нанесе втори удар срещу противника си рано-рано в началото на второто полувреме. Галин Иванов даде преднина от 2:1 за Славия в 46-ата минута.  Той бе намерен чудесно от Георги Йомов, който записва втора асистенция.

В 59-ата минута атака за Черно море приключи с удар на Дани Кики, но в обсега на Георги Петков и вратарят се справи.

Нов шанс се откри пред Славия в 63-ата минута след страхотно изпълнение на Димитър Велковски от статично положение. Макенджиев отклони топката, която се отби в гредата и не влезе във вратата.

Изстрел на Галин Иванов от статично положение в 72-ата минута не затрудни Благой Макенджиев, който улови топката без проблеми.

В 73-ата минута Черно море имаше възможност да изравни. Топката стигна до Ради Василев, който обаче загуби баланс и не успя да стреля от чиста позиция. Изнервен от ситуацията Василев извърши нарушение срещу Андреа Христов и получи втори жълт, а с това и червен картон. Черно море остана с 10 човека.

В 81-ата минута влезлият като резерва Георги Илиев стреля към вратата на Славия. Петков улови топката.

В добавеното време Милчо Ангелов тръгна в атака, но бе спрян от Илиас Хасани, а Волен Чинков прецени, че футболистът на Черно море първо играе с топката.

Георги Божилов падна в наказателното поле на Славия и имаше претенции, че е задържан, но реферът не отсъди нищо в ситуацията. Резултатът остана 1:2 и победата отиде на сметката на Славия.

Стартовите състави

Черно море: Благой Макенджиев, Мирослав Енчев, Пламен Димов, Илиас Хасани, Юго Кононго, Аристоте Ндонгала, Васил Панайотов, Дани Кики, Петър Витанов, Мартин Минчев, Радослав Василев

Славия: Георги Петков, Александър Ем. Александров, Андреа Христов, Милен Гамаков, Димитър Велковски, Стефан Ашковски, Янис Карабельов, Славчо Шоколаров, Георги Йомов, Галин Иванов, Цветелин Чунчуков