Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич прие спокойно поражението на своя тим с 0:2 от Лудогорец в 19-ия кръг на Първа лига. Наставникът посочи твърде големия респект към шампионите като основния недостатък в представянето на своите момчета.

Разградчани спечелиха наглед лесна победа с голове във всяко едно от полувреманата. Козмин Моци откри след центриране от ъглов удар, а Клаудиу Кешеру реализира дузпа след паузата.

„Да си вкараме гола, това не ни стигна. Две груби грешки в защита и получихме голове от статични положения – единия от корнер, другия от дузпа. След първия гол почнахме горе-долу да играем нещо. През второто полувреме бяхме много по-добри в сравнение с първото, но пак индивидуална грешка, дузпа и ни вкараха втория гол. Опитахме после нещо, но вече беше много късно”, заяви Загорчич пред DIEMA SPORT.

„Като погледнем, има голям респект у нашите футболисти спрямо тези на Лудогорец. Винаги така се получава. Ако ние вкараме първи, ще си играем играта. Това е нашето ниво. Надявам се да играем по-добре и да се върнем към победите.”

„Не ни пречупи втория гол. Лудогорец заслужава похвали за това, че реализира своите положения.”

„Не, защо да ни изненадва, че противникът игра с двама нападатели? И двамата (Швиерчок и Кешеру – б.р.) са добри футболисти, нормално решение от старши треньора на Лудогорец. Получи се в днешния мач така, че в каквато и система да бяха играли, си заслужиха респекта. Ние прекалихме малко с този респект на терена, затова се получи и такъв мач от наша страна.”

„Исках и днес да вземем три точки в Разград, но трябва да мислим позитивно. Срещу Верея няма да е лесен мачът. Ще направим всичко възможно да се опитваме, да спечелим. Ще бъдат много важни тези три точки”, заяви Загорчич.