Президентът на Славия - Венци Стефанов, заяви пред GONG.BG, че е крайно време всички собственици да се обединят в името на българския футбол. Членът на Изпълкома на БФС взе отношение по повод срещата на част от футболните босове с премиера Бойко Борисов.

LAP.bg
16 снимки

"Крайно време беше да се проведе подобна сбирка. Смятам, че ще има ефект от срещата. Тази година Левски и ЦСКА ще имат по-големи амбиции за титлата. Затова първенството трябва да бъде феърплей. Борисов явно е взел нещата в свои ръце. Ясно е, че целта е да осигури спокойствие и нормални условия за провеждане на футболните мачове. Така се прави във всички нормални европейски държави.  Не е тайна, че част от футболните агитка се ползват и за политически цели. Никой не печели от разправии по терените и трибуните. Затова решението на премиера е правилно. Надявам се да се чули какво им е споделил. На стадиона на Славия няма ексцесии и затова съм спокоен.

Всички футболни функционери трябва да работим за развитието на футбола. В един отбор трябва да има поне 5-6 българи, останалите може и да се чужденци", заяви Стефанов пред GONG.BG.

"Ние останалите помним всичко. Знаете ли как се пробваха да намалят силата на Славия, тъй като ако бяхме победили Етър, щяхме да срещнем Левски на бараж? В мача с Етър вдигнаха пети жълт картон на Чунчуков и Шоколаров. След двубоя съдията декорира в жълто и Георги Петков, тъй като бил изритал топката. Ако бяхме победили Етър, тримата нямаше да може да играят", добави Стефанов.

На въпрос как ще коментира думите на Гриша Ганчев, че има договорка да не се купуват мачове и да не се пробиват отбори, Стефанов отговори:

"Смятайте щом се коментират подобни неща. На Борисов явно вече му е писнало от разправии".